Uutta kalustoa

Vuodesta 2007 on kierretty kilpailuja. Veneenä oli buster rs ja perässä 45hv honda. Juhannuksen aikaan oli aika luopua vanhasta veneestä ja ostaa ”uusi”. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin ostamaan Buster xl vm 2007 jonka perässä on 90hv honda (2007).

Mikäli veneellä aikoo kilpailla, ei se voi olla kompromissi. Vetouisteluveneessä tila pitää maksimoida. Niinpä tähänkin runkoon jouduttiin tekemään suuria muutoksia kesän aikana ennen kilpailuihin osallistumista. 

Ensimmäiseksi veneeseen hankittiin tuplakaiteet. Kaiteisiin on helppo rakentaa telineet yms. Targakaarta veneeseen ei tule. Tuplakaiteet rakensi veneeseen Korjaushitsaus Koskinen.

Alkuperäinen peräpenkki, istuimet ja pulpetit irroitettiin lattiasta. Ohjausvaijeri oli helpoin irroittaa katkaisemalla kaapeli.

Lattiaan tehtiin säälimättä avaus käsisirkkelillä. Polttoainetankin alle pystyttiin vetämään putket joita pitkin voitiin tuoda sähköt pulpetin alle. Vanerin reunat käsiteltiin Spray seal bitumi sprayllä vettymisen estämiseksi. 

Lattia vahvistettiin vanereilla. Reunoissa näkyy harmaa bitumispray. Johdotukset tuotiin suojaputkia pitkin polttoainetankin alla pulpetin alle. Pulpetti työstettiin ”omien mittojen” mukaan alumiinista. Avatun lattian päälle asennettiin turkkialumiinilevystä soiro. Jokainen reikä ja ruuvi varmistettiin silikonilla.

Kaikki telineet ja plaanarikelat uusittiin samalla. Säippätelineiksi muokattiin Scotty striker telineet. Vapaputkia hankittiin samalla laatikollinen. Tuplakaiteisiin sivuille 5kpl puolelleen ja taakse 6 kpl.

Ohjaus uusittiin hydrauliseksi. Ohjaukseksi valikoitui baystar. Mukana tulleet letkut on aika jäykät ja muovisen oloiset. Venytin ne suoraksi ja annoin suoristua n. viikon ennen asennusta. Talven aikana ne tullaan uusimaan silikonisiksi letkuiksi. 

Valmiit säippätelineet. Palikat stauffille ja telineelle tehtiin rosterista. 

Säippävavat on syytä katkoa telineiden mukaan. Helpottaa huomattavasti vapojen käsittelyä. Telineiden pysyminen on varmistettu laadukkailla nippusiteillä.

Talven aikana jatketaan rakentamista

Talven aikana veneessä siirretään akku pulpetin alle. Samalla irroitetaan pulpetti ja siirretään sitä n. 10cm eteenpäin. Pulpetin eteen tehdään istuin/säilytyslaatikko alumiinista. Pulpettiin hankitaan pöytämallinen kaukohallintalaite ja pidemmät vaijerit (kaasu/vaihde). Hydrauliohjauksen letkut uusitaan silikonisiksi. Sähköt rakennetaan uusiksi niin, että sulaketaulu tulee pulpetin alle. Perään rakennetaan takaseinä. Taakse rakennetaan paikat kahdelle ”pienelle” kylmäboksille kalojen säilytystä varten. Trimmisylinteri päästeli ikäviä ääniä loppusyksystä, joten sekin on syytä huoltaa ennen varsinaisen kauden alkua.

Veneen ulkonäköä on myös tarkoitus parantaa. Kylkilistan alapuolelle hankitaan tarrat ja yläpuoli maalataan.