0

Humminbird Mega challenge

13.7.2019 klo 12-19 Keurusselkä, Keuruu

Yleistä

Humminbird Mega challege 2019 järjestetään Keuruulla, Keurusselällä 13.7.2019. Kilpailu aika on 12-19. Lähtöalueena toimii Ahtolan satama (Kangasmannilantie 18, 42700 Keuruu). Majoituksia löytyy lähistöltä Viikinhovi (huoneita) ja Keuruun keskustan läheisyydestä camping Nyyssänniemi (mökkejä). Kaikkiin edellä mainittuihin majoituspaikkoihin saa veneen rantaan yöpymisen ajaksi.

Laskuluiskat

Veneen voi laskea Keurusselälle pohjoispäästä Ahtolan satamasta, Tervan kentän läheisyydessä ja kirjastonrannasta. Hotellin läheisyydessä on myös hyvä laskuluiska käytössä, Keurusseläntie 69-81.

Parhaiten trailereille tilaa on Ahtolan satamassa ja hotellilla. Kirjastonrannassa ja Tervan rannassa tilaa on rajoitetusti. Hotellille järjestetään kilpailuaamuna liikenteenohjaus laskuluiskalle ja traileriparkkiin. Hotellin laskuluiskalla olisi toivottavaa että autoja ei parkkeerata luiskan välittömään läheisyydessä olevalle levikkeelle, vaan esimerkiksi kevyenliikenteen väylälle 200m luiskasta eteenpäin. Näin ollen peruutus luiskalle on myöhemmin tulevilla helpompaa.

Kilpailu alue

Kilpailussa käytössä on suurin osa koko järvestä. Pohjoisessa alue rajoittuu rautatiesiltaan sekä kahteen niemeen (Pappilanniemi – Nyyssänniemi). Muutama matalampi lahtialue on jätetty pois (Taipaleenlahti, Mannislahti). Muutoin on pyritty saamaan suuri, yhtenäinen vesialue. Vesialuetta on yhteensä n. 65 km2. Keuruun keskustasta takarajalla on 19km. Järven keskisyvyys on 6,4 m. Alueelta löytyy suuria järvenselkiä, karuja kivikkorantoja, hiekkarantoja sekä kaislikoita. Järvestä löytyy myös erittäin petollisia karikoita keskeltä järveä! 

Pyydän kilpailuun harjoittelevia venekuntia välttämään mökkirantojen ja laitureiden (asutut ja asuttamattomat rannat) läheisyydessä kalastamista ja huomioimaan mökkiläiset. Jotta voimme jatkossakin järjestää kilpailuja, ei ole suotavaa suututtaa mökkiläisiä kalastamalla heidän laitureidensa vieressä. Kilpailun säännöissä tullaan rajoittamaan kalastamista mökkilaitureiden läheisyydessä, joten on turha harjoitella paikkoja laitureiden ja mökkirantojen lähettyviltä. Järjestämme kilpailun osakaskuntien ehdoilla!

Veden laatu kilpailualueella on verrattain hyvä. Vesi on kuitenkin humuksen ruskeaksi värjäämää. Kilpailualueen pohjoispäässä vesi on selvästi ruskeampaa kuin etelässä. Näkösyvyys vaihtelee kilpailualueella n. 0.5m -1.0m.

Kalasto

Keurusselkää pidetään oivallisena kalastusvetenä. Erityisesti hauki- ja kuhakanta on erittäin hyvä. Kuhan keskikoko on n. 1kg. Joissakin paikoissa pientä kuhaa on riesaksi asti.

Vuosittain Keurusselästä nostetaan n. 10kg kuha sekä useita 5-6kg kokoluokan kuhia. Vuosittain Keurusselästä nostetaan kymmeniä ~10kg kokoluokan haukia. Vetouistelukilpailussa v. 2018 puntarille tuotiin mm. 13,8 kg, 10,2kg, 9,8kg sekä 8,6kg hauet. Keurusselästä saadaan myös vuosittain kilon ylittäviä ahvenia. Heinäkuussa onkin luvassa kovatasoinen kilpailu. Veikkaan että kilpailun voittamiseen tarvitaan ~100cm hauki, 2x ~55cm kuhia ja 3x 30cm ahvenia ja siinä rupeaa olemaan jo 300cm kasassa..

Palkinnot

Kilpailussa palkitaan 3 parasta Humminbirdin tuotteilla. Lisäksi suurimmat kalat (hauki,kuha ja ahven) palkitaan navionicsin karttakorteilla. Lisäksi kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan muutama palkinto. Palkinnot julkaistaan myöhemmin täällä ja jigicupin sivuilla.

Tervetuloa kilpailemaan Keuruulle Humminbird Mega haasteeseen heinäkuussa!

Lisätietoa www.jigicup.fi

mikko@vetouistelua.fi

Yhteistyössä

Humminbird Mega

Humminbird (Normark Oy)

Kestools

Otava Oy

Keuruun Kiinteistökolmio Oy

Keuruun Kiinteistökolmio Oy

T.Sipponen Oy

Tiura uistin

Tiura Uistin Oy

(Huom! Tämä kartta on alustava. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin yms.)

Voita ladata kartat alla olevista linkeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *