0

Puulavesi 18.7. ks cup 2. osakilpailu

Yleistä

Keski-suomi cup jatkui Puulavedellä. Kilpailu-alue oli Kangasniemen keskustasta kolme seuraavaa selkää. Sääennuste kilpailuun lupasi todella kuumaa ja aurinkoista keliä ja sitä se tosiaan olikin. Kilpailuun lähdettiin 4 henkilön miehistöllä kun vierailevana tähtenä Jani Viinikka hyppäsi kyytiin. Tämä oli meille ensimmäinen kerta Puulavedellä kisoissa. Aiempien vuosien tuloksia katseltiin ennen kisaa jo viikolla ja kartasta yritettiin etsiä hyviä paikkoja. Ennen kisaa käytiin luotaamassa lähimmältä selältä muutama kohta ja koitettiin pitkillä säipillä muutama heinäpuska ja kivikko. Syvemmissä vesissä näytti olevan kalaa hyvinkin ja kun säippiin ei kolahtanut yhtään kalatapahtumaa niin päätimme vaihtaa välineet rannassa plaanareihin.

Kilpailu

Kilpailussa kaikki paikat oli meille ns auki, kun alla ei ollut yhtään varsinaista reeniä. Siirryimme ensimmäisen selän syvänteen reunalle josta oli tarkoitus aloittaa kisa. Vehkeet laskettiin vetoon ja n. 5 minuutin päästä hyvän kokoinen kuha oli kiinni. Harmiksemme tämä kala irtosi ennen venettä. Kalaa tuli ensimmäisten tuntien aikana ihan hyvin mutta ne olivat pieniä.

Kun kisaa oli kulunut about 2h meillä oli tiinussa kaksi mitta haukea ja veneessä käynyt pieniä kaloja rajusti. Pian kalan tuleminen sitten hyytyikin ihan täysin. Alue oli suhteellisen pieni ja siinä oli useita veneitä hieromassa samaa pientä ränniä. Tähän vielä lisäksi se, että mökkiläisten ym läpikulkuliikenne seuraaville, isommille selille kulki suoraan läpi. Veneet joutuivat väistelemään uisteluveneitä.

Päätimme jatkaa hieman etelämpään vetoa ja käydä samalla koittamassa matalampaa syvyysaluetta. Mitään mullistavaa ei tapahtunut, emmekä saaneet enempää kaloja. Sijoitus meillä 27/46.

Ai niin, kisan aikana meni molemmilta puolilta plaanari narut poikki. Nyt on siis aika vähän uusia naruja jos ne saisi kestämään loppukauden ilman katkeamisia.

Analyysi

Melkein on turhauttavaa lähteä kisaan ilman mitään ennakkotietoa tai reeniä. Kärki vetää niin kovaa ja tiedolla, ettei sinne ole mitään toivoa ilman ennakkotietoa ja reeniä.

Kisassa olisi pitänyt mennä alkuperäisen aavistuksen mukaan toiseen paikkaan vetämään. Tästä paikasta voittaja kiskaisi 9 kuhaa puntarille.. Oletettavasti läpikulkeva veneliikenne häiritsi aika paljon kaloja siinä missä vedimme. Kaikuluotaimella näki veneistä lähtenyttä ”poretta” joka ulottui paikoitellen pohjaan saakka. Oli lisäksi hienoa seurata live pöntöstä 5-6m vedessä kun pohjassa olevat kuhat lähtivät veneen edestä karkuun.

Seuraavaksi vuorossa Oulujärvi ja haukiem jonka jälkeen voi alkaa keskittymään täysin kotikisoihin ja Keurusselkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *