0

Kuuhankavesi 3. – 4.7.2020 Ks cup 1. osakilpailu

Vihdoin ja viimein päästiin korkkaamaan kisakausi aluilleen. Korona siirsi kilpailuja keväältä ja alkukesältä. Ensimmäinen Keski-Suomi cupin 2020 kilpailu pidettiin Hankasalmella yö-uisteluna. Venekunnan miehistöön lupautui mukaan myös Jenna vaappujen takana oleva Joonas Niskanen. Kilpailu on aina hienoa vetää 4 henkilön voimin. Tarvittaessa löytyy käsipareja mikäli kalaa alkaa tulemaan hyvin.

Lisäksi kilpailu päätettiin striimata kokonaisuudessaan twitch :iin.

Yleistä

Kuuhankavedellä oli viime vuonna kuha älyttömällä purulla. Oletimme että ihan tällaisiin saalismääriin ei tulla pääsemään. Lisäksi kuhan kerrointa oli hieman laskettu edellisvuodesta. Silti ainut potentiaalinen kala, jota tässä kisassa kannattaa pyytää on kuha.

Otimme perjantain vapaaksi ja lähdimme aamusta reissuun. Saavuimme Hankasalmelle hyvissä ajoin ja noin klo 13 olimme järvellä. Tarkoituksena oli luotailla ja kiertää järven ottialueita ja kartoittaa hieman sitä mihin menisimme kilpailussa vetämään. Löysimmekin 6-8m syvyysalueelta jonkin verran pohjalinjasta kuhaa. Kuitenkaan mitään älyttömiä määriä niitä ei näkynyt. Suhteellisen nopealla vedolla saimme kaksi mittakuhaa ja muutaman hauen reeneissä saaliiksi. Samalla selvisi että pientä kuhaa tulee aivan älyttömästi ja tätä samaa hommaa olisikin tiedossa yölle.

Kilpailu

Kilpailuaika oli klo 20- 06. Oli siis reilusti aikaa uistella ja pyytää kuhaa. Kilpailussa siirryimme lähdöstä hyvin rauhallisesti kohti ottipaikkoja. Vehkeet vetoon kun kilpailuaika alkoi ja siitä alkoikin lähes heti pienien kalojen irroittelu vaapuista. Pienten kalojen irrottelu jatkui lähes taukoamatta. Alkuillasta ennen klo 00 saimme kylmälaukkuun mitoille 1 mittakuhan ja muutaman hauen. Pieniä oli käynyt veneessä jo aika reilusti..

Yön pimeimpään aikaan on yleensä hiljaista. Muutimme vähän vetotyyliä yölle ja laitoimme kaksoisuistimet vetoon. Jenna vaappujen kielilevyä ja satulaa perään. Pian alkoikin taas rapsahtelemaan pikkukuhaa kyytiin. Saimme tuplatärpillä kaksi mitta kuhaa lisää kyytiin mutta pääasiassa kala oli taas pientä.

Kun yö alkoi taittumaan aamuksia (eli about klo 4) alkoi tärähtelemään isompia kuhia kiinni. klo 4-5 välissä saimme mittakuhia lisää niin, että tiinussa meillä oli 9 kpl mittakuhia ja lisäksi 3 kpl haukia. Aivan aamulla klo 5 jälkeen vapoihin ei tarttunut enää mitallisia kaloja. Nostimme vehkeet ylös hieman ennen kilpailun loppua ja olimme punnituslaiturissa jo klo 5.50.

Puntarilla meni yksi kuha hylkyyn kun se oli muutaman millin kutistunut yön aikana. Tulokseksi siis 8 kuhaa ja 3 haukea yhteistuloksella kertoimien jälkeen 32 648 pistettä ja sijoitukseksi 9. Yhteensä yön aikana nostimme kaloja 122kpl veneeseen…

Analyysi

Kilpailussa ei oiken löytynyt mitään selvää koodia millä mittakalaa olisi tullut. Yleensä ei ole hyvä juttu jos pientä kalaa tulee kokoajan. Pienen seasta ei yleensä lätki mittakalaa kovinkaan helposti vaan olisi löydettävä se isompi kala jollain muulla systeemillä. Meille napsahteli pikkukuhaa jokaiselta syvyysalueelta, pinnasta pohjaan. Kilpailun alussa olisi pitänyt saada enemmän mittakaloja kyytiin. Ei oikein auta jos viimeisellä 2 tunnilla vetää hyvin mittakaloja..

Tässä kilpailussa meiltä karkasi ~4-5 mittakalaa veneen takana. Lisäksi meillä oli kiinni vauraampi kuha keskellä yötä joka karkasi. Analyyseissä voi aina jossitella että jos nämä olisivat pysyneet kiinni niin tulos olisi ollut siellä top 5! Tosin jokaisella venekunnalla karkaa kaloja ja se kuuluu asiaan. Kilpailu meni silti ihan nappiin. Cupin kannalta tulos ei ollut mikää älyttömän huono.

Vedimme koko kisan oikeastaan Jenna vaappua sekä allekirjoittaneen omatekemiä kalikoita.

PS. Striimissä oli parhaillaan ~60 henkilöä seuraamassa livelähetystä. Todellakin tullaan jatkossakin striimaamaan kilpailuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *