0

Pori 2.6.2020

Edellisestä Porin reissusta jäi hampaankoloon paljonkin kun yhtään kalaa ei saatu. Päätettiin lähteä Nikon ja Joonaksen kanssa uudestaan koittamaan merilohta päiväreissulla. Aamulla herätys klo 4, vehkeet nippuun ja auton nokka kohti Poria. Täältä on matkaa n. 240km Poriin joten ajoaikaa kuluu reilu 3 tuntia pysähdyksineen. Joonas oli tulossa omalla autollaan ja treffit sovittiin ”Santulle” n. klo 8 aikoihin.

Perillä nopea veneen lasku ja vehkeet jiiriin ja ajo satamasta ulos. Edellisellä kerralla ajettiin aika tehokkaasti pohjoisempana, majakalta länteen väliä 3 päivää tuloksena yksi tärppi. Nyt päätettiin kohdistaa veto etelämmäksi ja 30-40m syvyysalueelle. Rojut laitettiin likoamaan melkein heti kun oltiin saavuttu laivaväylältä ulos n. 30m vesille ja suunta kohti länttä.

Joonas laittoi toiselle puolelle omaa peltiä ja Niko toiselle puolelle raksia. Seka vetoa niin että vauhti pysyy raksille sopivana. Joonaksen pellit uivat hitaassa vedossa 3.5kmh aina sinne 6kmh vauhtiin asti. Sitten alkoikin odottelu ja eväiden syöminen.

Plaanarin narut poikki.

Pitkän odottelun pysäytti ääni siitä, kun plaanarin naru meni poikki. Hätä ei ole kovinkaan paha jos se on tapahtunut ennenkin ja siinä osaa toimia rauhallisesti. Tässäkään tilanteessa ei menetetty yhtään kalustoa ja koko ruljanssissa kesti n. 10 minuuttia..

  1. Yksi ohjaa ja pitää KOKO AJAN katseen kelkassa niin ettei se katoa näkyvistä missään vaiheessa.
  2. Toiset kelaa vavat ylös ja plaanarin narun sisään. Jos keli ei ole kova niin toisen puolen plaanari saa olla vedossa ja kalastaa täysillä.
  3. Kun vehkeet on sisässä niin ajetaan kohti kelkkaa.
  4. Kelkka koukataan kyytiin haavilla tai polella.
  5. Vehkeet uudelleen vetoon.

Kalatapahtumia, vihdoin!!

Plaanarinaru episodin jälkeen löydettiin alue jossa oli runsaasti parvikalaa. Yleensäkin kaikkialla oli parvikalaa mutta pääsääntöisesti parvet olivat syvyydessä + 20m. Penkan reunasta löytyneellä alueella oli parvikalaa joka oli noussut ylemmäksi ja sitä oli paikoitellen melkein pinnasta aina sinne 10 m asti. Päätimme pyörähtää tällä alueella muutaman kerran. Iltapäivällä n. klo 16 pärähti ensimmäisen kerran. Tätä hetkeä oli odotettu tänä keväänä n. 35 tuntia. Tiukka lähtö plaanarista niin että laukuri jäi pyörimään langan ympärille. Harmillisesti tämä parempi kala karkasi heti tärpistä.

Tunti myöhemmin plaanarista (samaan vapaan kun aiemmin!) tärähti uudestaan. Nyt kala pysyi kiinni! Kala ei ollut kovin iso ja tuli melkein suoralla kelauksella veneeseen ja haaviin. Eväleikattu kala jonka pituus oli 62cm. Nyt alkaa valmistautuminen kesän uistelukisoihin ja sisävesien kalojen pyytämiseen. Näillä näkymin seuraavan kerran merilohia kiusataan 2021…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *