0

Pori, Anttoora 14.5 – 17.5.2020

Perinteinen kevään lohireissu suuntautui tänä vuonna taas kohti Poria. Reissussa oli mukana Lasse Hytönen, Niko Kangasniemi, Mikko Särkkä ja vierailevana tähtenä Jenna vaaput -uistimen takana oleva mestari Joonas Niskanen. Torstaina aamulla saavuttiin Anttooran lomakylään josta vene tiputettiin mereen ja lähdettiin kohti ulappaa aikaisin aamusta..

Vedimme 3 päivän aikana n. 28 tuntia peltiä vaihtelevasti pitkin ”majakasta länteen” seutua aina melkein kansainvälisille vesialueille saakka. Ainut tapahtuma 3 päivän rypistyksen aikana oli pieni lohi takilassa. Kala ei jaksanut ampua scottyn isoa laukuria irti ja jäi pomppimaan veneen perään pintaan. Pian se siitä karkasikin..

Jokaisena päivänä tuuli oli noin 7-9ms ja aallon korkeus suhteellisen korkeaa näin sisävesille tottuneella porukalla. Perjantaina useampi venekunta olikin saapunut rantaan miehistöjen huonovointisuudesta johtuen. Busteri kuitenkin luovi hienosti aalloissa eikä missään vaiheessa ollut huolta siitä, etteikö tuolla pärjäisi.

Vaikka varsinaista kalatapahtumaa ei reissun aikana saatukaan, oli merellä hienoa viettää 3 päivää auringonpaisteessa. Aivan varmasti tullaan tänä keväänä käymään vielä heittämässä ainakin yksi tai kaksi päiväreissua Poriin merilohen perään.

Sandbank Inline 210cm -vavat

Yleistä

Kaudella 2019 meillä oli monenlaisia vapoja käytössä. Kauden aikana erään valmistajan vapoja meni poikki 5 kpl ja muutenkaan ei sopivaa kampetta meidän käyttötarkoituksiin löytynyt. Loppuvuodesta 2019 aloitettiin kehittämään tehtaan kanssa omaa vetouisteluvapaa. Neuvotteluiden, ideoinnin ja useamman suunnittelupiirrustuksen jälkeen saatiin vapa suunniteltua ja tekniset ratkaisut kohdilleen. Vapoja tilattiin pieni satsi testiin kaudelle 2020. Vavat saapuivat päivä ennen reissuun lähtöä ja tottakai ne laitettiin heti käyttöön.

Tekniset tiedot

Vapa on 210cm pitkä, 30-60g viehesuositus ja 20-15lbs siima vahvuudelle suositeltu. Aihio on toiminnaltaan super fast ja aihion materiaali IM7 hiilikuitu. Vavassa ei ole vaparenkaita vaan siima kulkee vavan sisällä. Jokaisen vavan mukana tulee vapapussi ja perukevaijeri jonka avulla on helpompi pujottaa siima vavan sisälle (vaikka meni se ilman vaijeriakin!). Selkärankaa löytyy reilusti vaikka kärki reagoi pienempäänkin kalaan. Vapa on myös erittäin kevyt ja ainakin noiden convectoreiden sekä abujen kanssa hyvin tasapainoinen kokonaisuus. Perässä on kumitulppa jonka voi jättää paikoilleen tai irroittaa jolloin ristikkoa voi käyttää vapatelineissä lukitsemaan vapa paikoilleen. Kahvat on eva foamia jotka on muotoiltu käteen sopivaksi. Etukäden foamikahvan edestä löytyy reilun kokoinen ”hook keepperi” johon voi uistimen laittaa koukusta kiinni,.

Ursuit Märket

Kaudelle 2020 sovittiin yhteistyökuvioita Ursuit Oy kanssa. Ursuitilta tilattiin Märket -kuoripuku sekä slimline pro -paukkuliivit. Molemmat kamppeet pääsivät tällä reissulla kunnolla testiin.

Kuoripuku toimi hyvin tällä merireissulla. Alle puettiin reilusti alukerrastoja kun merivesi oli 4 asteista ja pahimmillaan 9ms länsituuli puhalsi merellä. Huppu sekä hihansuut tässä tuotteessa on aivan loistavat! Huppu istuu napakasti päähän ja suojaa hyvin tuulelta mutta ei kurista kaulasta. Hihansuut istuvat napakasti mutta materiaali kuitenkaan hierrä ranteita. Laadukas velcro kiristys pysyy kiinni eikä hihoja tarvitse päivän aikana räppäillä sen enempää. Kuoripuku tekee sen mitä luvataan. Puku pitää vettä ja tuulta sekä hengittää ja on kyllä hyvä vastine kulutetuille euroille.

Slimline pro oli myös positiivinen yllättäjä. Harvoin tulee pidettyä liivejä päällä kun ne ovat kokoajan tiellä tai takertuvat johonkin kiinni. Tämä malli on niin pieni ja huomaamaton ettei niidän olemassaoloa edes huomaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *