0

Vetouistelun SM 2021 Lappajärvi

Vetouistelun Sm kisat järjestettiin vuoden tauon jälkeen Lappajärvellä. Tähän kilpailuun lähdettiin keskiviikkona reenille. Keskiviikkona reenaamaan päästiin vain Mikko ja Niko. Joonas ja Lasse tulivat vasta perjantaina reenaamaan muutamaksi tunniksi ja kilpailuun.

Näyttöjä riittävästi mutta silti kalojen valinta ottaako kiinni uistimeen vai ei..

Reeneissä käytettiin hyväksi liveluotaimia. Veneessä oli 2x livescope anturia sekä perässä ps30 anturi. Toinen scope oli eteenpäin ja sillä voitiin tarkastella penkkoja sekä kalojen kokoja ja toinen oli keulassa perspective mountissa. Perspectivellä voitiin matalassa vedessä spottailla kiviä ja syvemmässä vedessä parvia. Ps30 nähtiin takilat. Perinteistä 2d luotain näkymää ei ollut käytössä ollenkaan.

Reenit

Reeneissä käytiin läpi syvää vettä pohjasta ja välivedestä sekä matalaa vettä aina 0,5m – 2.5 metriin. Mistään syvyydestä ei oikein saatu mitään kunnon kontaktia kaloihin. Ennakkotietojen mukaan kuha loistaa poissaolollaan ja muutenkin kalan syönti olisi heikkoa. Harvoin menee reenit näin ”vihkoon” eikä mitään punaista lankaa tekemiselle löydy.

Yksi harvoista reeneissä saaduista kaloista!
Jenna Vaappujen TJ Joonas tul iveneeseen perjantaina ja heti kuhaa alkoi nousemaan veneeseen!
Kelit olivat kohdillaan reeneissä!
Ennen kisaa käytiin läpi kaikki vaaput ja koukut.

1.kilpailupäivä Lauantai

Lauantain kilpailuun lähdettiin takki auki. Mitää paikkaa tai systeemiä vetoon ei ollut. Livescopella nähtiin kaloja reeneissä pohjassa 8m vedellä ja niiden perään lähdettiin kisaan. Tästä aloituspaikalta huomattiin kuinka paikallinen säippävene lähti rantaan todennäköisesti haukien ja ahventen perään.

Ensimmäiset 2 tuntia vedettiinkin sitten tyhjää.. Vehkeet nippuun ja siirtyminen täsmäämään muutamaan monttua takiloilla. Ei löydetty kalaa montuistakaan ja taas vehkeet ylös ja siirtyminen. Siirryttiin muutaman saaren suojassa olevalle montulle jossa olikin muutama kova vetäjä vetämässä. Tässä pyörähdettiin ympyrä ja heti mittahauki kiinni. Muutama lenkki ja taas mittahauki tiinuun. Oltiin auttamatta myöhässä mutta saatiin sentään puntarille kaloja. Lopullinen tulos 81./ 132.

Sm kisoissa on nykyään käytössä sijoituksista saatavat pisteet joiden perusteella kruunataan voittaja. Ensimmäisen päivän tuloksen perusteella voitaisiin lähteä jo kotiin. Kaikki jotka sijoittuvat top 20 ulkopuolelle ovat ulkona top 5 sijoista ensimmäisen päivän jälkeen.

2. kilpailupäivä Sunnuntai

Sunnuntaina lähdettiin kisaan tulos tai ulos periaatteella. Kartasta hyvän näköinen paikka jonne ajetaan ja joko tulee kalaa tai ei. Ensimmäisestä tunnista tyhjää 50 min ja juuri ennen siirtymistä matalempaan veteen pamahti about 3kg hauki kiinni. Kuitenkin siirryttiin matalan vetoon ja ahvenen perään. Ensimmäisen 15 min vedon jälkeen mitta ahven ja mitta hauki kyytiin.

Tästä jatkettiin matalien pattien vetämistä ja about 30 minuutin päästä reilu 2kg kuha kyytiin. Tässä vaiheessa jo arvuuteltiin olisiko kala päivän suurin kuha. Jatkettiin matalan vetoa ja syvän vetoa mutta ei saatu lisää kaloja puntarille. Sunnuntain tulos 24. / 107. Samalla pokattiin sunnuntain suurimman kuhan palkinto joka edes hiukan lämmitti mieltä!

Kuha 2,624kg
Ukkosrintamat kiersivät järveä sunnuntaina.

Yhteistuloksissa noustiin 46. / 139. Ei ole helppoja kisoja nämä kun viivalla on kuitenkin koko maan parhaat uistelijat.

Tulokset löytyy täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *