0

Puula-Uistelu 10.7. ja RSKID uistelu 11.7

Yleistä

Alkukesä on mennyt kiireisesti kotona terassia rakentaen. Uistelua ja kalastusta muutenkaan ei ole ehtinyt oikein harrastaa. Yleisten kiireiden ja reissun pituuden vuoksi Kajaani turnee jätettiin väliin ja katsottiin lähempää kilpailuja. Perjantaina käytiin reenillä Puulavedellä. Jenna vaappujen Joonas Niskanen saapui Tammelasta paikalle perjantaina iltapäivästä ja tuli yökuntiin kahdeksi yöksi Keuruulle.

Reenit

Puulavedellä reenattiin ajanpuutteen vuoksi vain Vuojanselkä. Vene laskettiin Läsäkosken läheisyydestä heti pelipaikoille. Muutama tunti reeniä ei antanut mittakaloja mutta lähelle päästiin 44cm kuhalla. Kalaa kyllä oli scopen sekä ps30 mukaan reilusti alueella. Tällä pohjalla lähdettiin nostamaan venettä ja siirtymä kohti kotia.

Lauantain kilpailu / Puula-uistelu

Aamu oli taas perinteistä Puulan kilpailua. Lämpöä aamusta jo 26 astetta, aurinko paistoi eikä tuulta juurikaan. Lähdöstä ajettiin suoraan reenatuille paikoille. Kisan alusta alkoi heti tulemaan pientä kalaa eikä päästy mittakaloille. Ajateltiin että muutenkin kalantulo on nihkeää ja kannattaa kairata pientä pistettä koko päivä. Punaista lankaa ei löytynyt koko kisan aikana ja lopputuloksena. 3 kuhaa ja yksi hauki joilla irtosi sija 14 / 36.

Kilpailun voittaja oli täysin omilla lukemilla pyytäen 21kpl kuhia.

Sunnuntain kilpailu / R-Skid uistelu

Sunnuntaina ajettiin ilman reeniä ja tietoa Keiteleelle uistelukisoihin. Lähdöstä heti siirtyminen paikoille josta on joskus vedetty syksyllä haukia.. Ennakkotietona oli että kuhia pitäisi kiskoa paljon jotta podiumille olisi asiaa. Ensimmäinen tunti ja 10 min vedon jälkeen n. 3kg hauki takilasta irti ennen venettä. Tästä muutaman minuutin kuluttua plaanarista irtosi laukuri ja n. 5kg hauki irti ennen venettä..

Tästä ei lannistuttu vaan jatkettiin uistelua lähes samalla alueella. Pikkuhiljaa muutamia kuhia kyytiin mutta tiedossa oli ettei tule riittämään korkealle. Päivän aikana saatiin ongittua 8 kuhaa, 2 ahventa ja hauki, yhteensä 32724 pts ja sijoitus 23 / 34.

Kilpailun kärki oli omilla lukemillaan yli 100 000 pts ja yli 20 kpl kuhia…

Analyysi

Kesän aikana vetotunteja on tullut todella vähän ja se näkyy nyt tekemisessä. Ei oikein mitään varmuutta hommaan ja kalaa ei löydy. Jokaista kisaa pitäisi päästä reenaamaan tai saada muuten ennakkotietoa. Nyt puulalla käytiin nopea pikapisto jonka tuloksena oli se että löydettiin paikka jonne ei olisi pitänyt mennä.. Seuraavana etappina onkin SM kilpailut johon päästää reenaamaan kolme päivää. Toivottavasti siellä saadaan jonkinlainen tuntuma Lappajärveen ennen kilpailua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *