1

Uusi yhteistyö & uusi projekti

Olemme aloittaneet kauden mittaisen yhteistyön Brentexin kanssa. Brentex on virolainen yritys, joka on valmistanut peräkärryjä ja trailereita vuodesta 2000 alkaen ja toimittaa tuotteitaan muun muassa pohjoismaihin.

http://www.brentex.fi

Taustana yhteistyölle on, että kaudelle 2021 Lasse hommasi itselleen pienen alumiiniveneen, josta tarkoituksena rakentaa täsmäjolla vertikaali-/heittojigaus tarkoitukseen. Runkona täsmäjollaan toimii Wellmar 37, perässä työntää 10 heppainen nelarihonda.

Traileriksi veneelle valikoitui Brentexin BREN-450B. Kriteereinä traileria varten oli lyhyt kokonaispituus (alle 5m), käännettävät valot ja kilpailukykyinen hinta. Kokonaispituus oli suurin rajoittava tekijä – venepaketti piti saada mahtumaan autotalliin ja aisan lyhennys oli viimeinen vaihtoehto. Brentexin tähän luokkaan sopiva traileri oli ainakin nettitiedustelun perusteella ehdottomasti paras vaihtoehto.

Brentex valmistaa trailereita useassa koossa ja kantavuudessa ja valikoimasta löytyisi esimerkiksi jokaiselle meidän tiimiläiselle sopiva kärry. Nikon RS Busterille sopisi mainiosti BREN-600-sarja ja Mikon XL Busterille taas BREN-700-sarja. Toivon mukaan kaudella 2022 meidän XL-kisabusterin alla onkin BREN-700BP15.

https://brentex.fi/tuote-osasto/veneetrailerit/

Kiinnityspaikat 450B-kärryssä ovat hyvät ja palvelevat erakkoa yksin jigailijaa vallan mainiosti. Liinat on helppo viritellä eteenkin yksin, kun kiinnityspaikat on aseteltu lähelle keskirunkoa. Traileri on sen verran kapea, että kärrylle kävely on helppo toteuttaa myös ilman keskellä kulkevaa astinlautaa. Trailerin takapäässä astinlaudat on molemmilla sivuilla, jolloin niiden avulla veneen uittaminen kärryn keskelle helpottuu. Takana on myös kippi, jonka ansiosta ainakin kevyt Wellmar lähtee vähintäänkin riittävän livakkaasti järveen loivastakin rannasta.

Kaiken kaikkiaan traileri vaikuttaa ensivaikutelmalta todella laadukkaalta. Kesän mittaan tavoitteena on rullata kärrylle kilometrejä alle, testata sitä ja antaa Brenexille palautetta & mahdollisia kehitysehdotuksia. Syksyllä avaamme blogissa kokemuksia kärrystä. Jos trailerin hankinta on edessä, tässä on loistava vaihtoehto esimerkiksi Akulle tai Respolle!

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *