Hankasalmi Kuuhankavesi 5.-6.7.2019 Ks cup 2 osakilpailu

Yleistä

Kuuhankavedelle lähdettiin perjantaina puolen päivän aikaan. Koko yön kestävän kilpailun aika oli 20-06. Tarkoituksena oli jättää varsinainen reeni väliin ja käydä vain kaikuluotaimella luotaamassa ja piirtämässä karttoja alueista.

Kilpailuun lähdettiin vakioporukalla, Mikko, Niko ja Lasse. Perille päästiin about klo 14 joten aikaa luotaamiselle ja kalojen etsimiselle oli hyvin. Kilpailussa oli kertoimiksi asetettu kuhalle 6, joten oli itsestään selvää että kuhia pitää tässä kilpailussa saada. Aiempien vuosien tulosten perusteella arvioin että top 5 pitäisi saada kuhia n. 8-11 kpl ja voi kuinka väärässä olinkaan..

Kilpailu

Kilpailu päätettiin aloittaa lähdön lähistöllä sijaitsevan syvänteen reunoilta. Tältä alueelta löydettiin luotaimella kaloja tasaisesti isolta alueelta. Tästä olisi myös helppo siirtyä muualle, mikäli kaloja ei tulisi.

Ensimmäinen tunti lähti hienosti käyntiin. Igloossa oli 3 mittakalaa, joista yksi oli ~50cm. Seuraava tunti olikin hiljaista eikä yhtään mittakalaa. Kisan edetessä alkoi mittakuhia pimpahtelemaan vähän jokapaikasta ja joka syvyydestä, kunhan vain omat vaaput kulkivat vesimassassa oikeassa syvyydessä. Puolen yön aikaan meillä oli 11 kuhaa, joista yksi oli n. 2kg kala ja kolme parempaa, n 50 cm kaloja..

Aamuyöllä ei oikeastaan tullut yhtään täysin hiljaista tuntia. Mikä on sinänsä yllättävää, koska yleensä vuorokauden pimein aika on hiljaista kalojen suhteen. Kaloja tuli silloin tällöin ja välillä osui paremmin. Paras tärppi oli kun kaikki vavat toisen plaanarin puolelta taipuivat ja veneeseen nostettiin mittakuhia 4kpl. Samalla takilasta nostettiin myös mitallinen kuha.

Puntarille saimme vietyä 23kpl kuhia, jotka painoivat noin 21kg. Näillä saatiin 6 kertoimella yhteensä 126 180p ja sija 4/40. Tällä sijoituksella nousimme Ks cupissa sijalle 3 ja samalla saimme toisen opm leiman. Kilpailun voitti Toni Harjun venekunta 29 kpl kuhia ja yhteensä 152 394p. Kaikki tulokset pääset katsomaan tästä!

Analyysi

Kilpailussa olisi ollut mahdollista saada 5-6 kpl enemmän kuhia. Kun kalantulo lakkasi toisen tunnin aikana, vaihdoimme hieman systeemiä ja nostimme uistimia pinnempaan. Tällä muutoksella ei saavutettu mitään ja vehkeet laskettiin kolmannelle tunnille takaisin ”otti syvyydelle”. Tässä välissä olisi voinut saada muutaman kuhan. Lisäksi saman vuosiluokan kuhia on koossa 45-47cm, joten hyvällä tuurilla useat meidän 45cm kuhat olisivat voineet olla 46cm pitkiä, mitallisia kaloja. Lisäksi alueen lähistöllä oli hieman matalampaa vettä, josta kilpakumppanit olivat myös kiskoneet hyvin mittakuhia. Tunnin pisto tällaiselle matalemmalle vedelle olisi saattanut kartuttaa meidän kuhasäkkiä muutamalla mittakuhalla..

Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa Sm kisoihin Imatralle!