Säkylän Pyhäjärvi 29.6.2019 / Majava cup 1 osakilpailu

Yleistä

Säkylän vetouistelukilpailut on olleet mielessä monta vuotta. Sieltä on vedetty hurjia tuloksia vuosi toisensa jälkeen. Nyt tämä kilpailu laitettiin kalenteriin jo hyvissä ajoin. Kukaan meistä ei ollut aiemmin käynyt täällä kisoissa ja taisi olla debyytti myös koko Majava cupissa. Kilpailuun lähdettiin Nikon ja vierailevan tähden, Mikan kanssa. Aiempien vuosien tulosten perusteella järvessä on hyvin kalaa ja voittoon tarvittaisiin n. 100kg. Karttatiedustelun, puskaradiosta kuultujen juttujen ja youtube videoiden perusteella päätettiin ennakkoon kalapaikka minne mentäisiin vetämään. Vetoon laitettiin kaksoisuistimia tietyillä väleillä ja puntit jätettiin kotiin. Kilpailuun ehdin valmistaa 20kpl erän uusia 18cm pitkiä uistimia syvän vetoon.

Kilpailu

Taktiikka toimi heti kilpailun alusta alkaen hyvin. Alussa saatiin 5 vapaa vetoon kun ensimmäinen vapa taipui. Hetkellisen väsytyksen jälkeen hieman parempi kala kyytiin. Oikeastaan paljon parempi kala. Puntarilla tämä ensimmäinen hauki osoittautui 8,8kg painavaksi ja oli samalla koko kilpailun toiseksi suurin hauki. Tietysti tämä ensimmäinen kala tuli omatekemällä 180mm uistimella, kun mitään muuta ei ollut edes vedossa… Ensimmäiset kolme tuntia kilpailusta sai pumpata haukea kyytiin kokoajan. Yhtään hetkeä ei ollut niin että kaikki 10 vapaa olisi ollut vedossa. Oikeastaan, koko kilpailun ajan tuli tasaisesti kalaa (kun oli oikealla paikalla), eikä se tuntunut loppuvan ollenkaan..

Kilpailun lopuksi meillä oli pikku igloo ja iso igloo niin täynnä kalaa, ettei niiden kannet tahtoneet pysyä kiinni. Puntarille saimme kalaa 81 940 pisteen verran ja tämä tulos oikeutti sijaan 7/49. Voittaja oli aivan omilla lukemillaan yli 120 kilon saaliillaan. Tulokset voi katsoa täältä!

Analyysi

Jos ja kun aina pitää analysoidan tehty työ ja kilpailun kulku. Kilpailun aikana teimme yhden tunnin lenkin hieman eri syvyysalueelle josta emme saaneet kalaa ja n. 30 minuuttia meni isomman sotkun selvittämiseksi. Samoin siimapituuksia olisi pitänyt lyhentää heti alkuun 10m lyhemmäksi. Neljäs mies veneessä olisi auttanut paljon. Näillä olisi voinut tuosta paikasta nostaa ehkä n. 20-30 kiloa enemmän kalaa. Kilpailun voittoon olisi vaadittu jo keskikooltaan hieman isompia kaloja tai sekaan enemmän suuria.

Järvestä jäi posiviinen mielikuva ja varmasti mennään tulevaisuudessakin Säkylän Pyhäjärvelle kisoihin!