1

Hartola 2.6.2019 / KS- cup 1 osakilpailu

Yleistä

Keski-Suomi cupin kisoista Hartola on ollut meille vaikein järvi. Ikinä ei olla onnistuttu saamaan Jääsjärveltä kunnollista tuntumaa siitä, miten kaloja tulisi tuosta järvestä onkia. Tämän kevään kisaan päätettiin lähteä säipillä vetämään. Varulta mukaan otettiin takilat, joilla voisi ronkkia pieniä syvänteitä, mikäli rannasta ei tulisi yhtään kalaa. Kilpailussa on poikkeavana sääntönä se, että puntarille saa tuoda vain 10 kalaa. Ahvenella oli kerroin 6 ja kuhalla 3. Isolla hauella ei ollut tuplakerrointa.

Kilpailu

Aloitimme kilpailun erään suuren lahden suulta, josta jatkoimme uistelua kohti lahden pohjukkaa. Saimme lahdesta nopeasti kalahavainnon ja 1 tunnin aikana veneessä kävi 15 haukea, joista 3 oli yli 55cm.

Kilpailun aikana siirryimme useaan otteeseen ja kävimme läpi aiempien vuosien kokemuksella (huonolla kokemuksella) löydettyjä tärppipaikkoja. Saimme kerrankin Jääsjärveltä ”massaa”. Veneessä kävi päivän aikana 60 haukea, joista mittoja (yli 55cm) oli 15-20 kpl. Ahvenia tiinussa oli 5-8 kpl ja siinä seassa yksi n. 600g yksilö.

Puntarille päästyämme huomasimme että taso kilpailussa oli todella korkealla. Meidän suurimmat kalat, 3 ahventa ja 7 haukea riittivät yhteistulokseen 23727 pistettä ja sijaan 9/41. Tällä ei vielä opm leimaa viitsi alkukaudesta ottaa, mutta ihan ok suoritus jos ajattele Keski-Suomi cuppia. Tästä on hyvä lähteä parantamaan Hankasalmen yöuisteluun heinäkuun alussa.

Kilpailun tuloksen näkee täältä!

Kilpailusta kuvattii video jonka voit katsoa täältä!

One Comment

Comments are closed.