0

Keurusselkä jigi

11.7.2020 klo 12-19 Keurusselkä, Keuruu

Yleistä

Keurusselkä jigi 2020 järjestetään Keuruulla, Keurusselällä 11.7.2020. Kilpailu aika on 12-19. Lähtöalueena toimii Varuskunnan kalustoranta (Juhanantie, 42700 Keuruu). Majoituksia löytyy kisakeskuksen läheisyydessä Viikinhovi (huoneita) ja Keuruun keskustan läheisyydestä camping Nyyssänniemi (mökkejä). Kaikkiin edellä mainittuihin majoituspaikkoihin saa veneen rantaan yöpymisen ajaksi.

Laskuluiskat

Veneen voi laskea kilpailukeskuksesta jossa on käytössä kaksi laskuluistaa (betoniluista ja soraluiska), Keurusselän pohjoispäästä Ahtolan satamasta, Tervan kentän läheisyydessä ja kirjastonrannasta. Hotellin läheisyydessä on myös hyvä laskuluiska käytössä, Keurusseläntie 69-81.

Parhaiten trailereille tilaa on kilpailukeskuksessa. Kirjastonrannassa ja Tervan rannassa tilaa on rajoitetusti. Hotellin laskuluiskalla olisi toivottavaa että autoja ei parkkeerata luiskan välittömään läheisyydessä olevalle levikkeelle, vaan esimerkiksi kevyenliikenteen väylälle 200m luiskasta eteenpäin. Näin ollen peruutus luiskalle on myöhemmin tulevilla helpompaa. Kilpailukeskuksessa trailereita ei mielellään parkkeerata kalustohallin rannan puolelle vaan hallien väliin, asfalttikentälle.

Kilpailu alue

Kilpailussa käytössä on yhteislupa alueen vesialue. Pohjoisessa alue rajoittuu Tuulisaari – Mannislahti -akselille. Muutama matalampi lahtialue on jätetty pois (Taipaleenlahti, Mannislahti). Muutoin on pyritty saamaan suuri, yhtenäinen vesialue. Vesialuetta on yhteensä n. 60 km2. Kilpailualueen pohjoispäästä takarajalla on ~15km. Järven keskisyvyys on 6,4 m. Alueelta löytyy suuria järvenselkiä, karuja kivikkorantoja, hiekkarantoja sekä kaislikoita. Järvestä löytyy myös erittäin petollisia karikoita keskeltä järveä! 

Pyydän kilpailuun harjoittelevia venekuntia välttämään mökkirantojen ja laitureiden (asutut ja asuttamattomat rannat) läheisyydessä kalastamista ja huomioimaan mökkiläiset. Jotta voimme jatkossakin järjestää kilpailuja, ei ole suotavaa suututtaa mökkiläisiä kalastamalla heidän laitureidensa vieressä. Kilpailun säännöissä tullaan rajoittamaan kalastamista mökkilaitureiden läheisyydessä, joten on turha harjoitella paikkoja laitureiden ja mökkirantojen lähettyviltä. Järjestämme kilpailun osakaskuntien ehdoilla!

Veden laatu kilpailualueella on verrattain hyvä. Vesi on kuitenkin humuksen ruskeaksi värjäämää. Kilpailualueen pohjoispäässä vesi on selvästi ruskeampaa kuin etelässä. Näkösyvyys vaihtelee kilpailualueella n. 0.5m -1.0m.

Kalasto

Keurusselkää pidetään oivallisena kalastusvetenä. Erityisesti hauki- ja kuhakanta on erittäin hyvä. Kuhan keskikoko on n. 1kg. Joissakin paikoissa pientä kuhaa on riesaksi asti.

Vuosittain Keurusselästä nostetaan n. 10kg kuha sekä useita 5-6kg kokoluokan kuhia. Vuosittain Keurusselästä nostetaan kymmeniä ~10kg kokoluokan haukia. Vetouistelukilpailussa v. 2018 puntarille tuotiin mm. 13,8 kg, 10,2kg, 9,8kg sekä 8,6kg hauet. Keurusselästä saadaan myös vuosittain kilon ylittäviä ahvenia. Heinäkuussa onkin luvassa kovatasoinen kilpailu.

Humminbird mega challengessa 2019 kilpailun taso oli kova ja kilpailijat saivatkin suuria kaloja. Kilpailussa 3 venekuntaa rikkoi maagisen kolmen metrin tuloksen. Kilpailun voittotulos oli 335cm ja 50/67 venettä sai kortin täyteen..

Palkinnot

Kilpailussa palkitaan 3 parasta. Lisäksi suurimmat kalat (hauki,kuha ja ahven) palkitaan Jigicupin puolesta. Lisäksi kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan muutama palkinto. Palkinnot julkaistaan myöhemmin täällä ja jigicupin sivuilla.

Tervetuloa kilpailemaan Keuruulle heinäkuussa!

Kilpailusta julkaistaan palkinnot ja kartta myöhemmin!!!

Lisätietoa www.jigicup.fi

mikko@vetouistelua.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *