0

Pihlavanlahti cupin päätös 28.9.2019

Vetouistelun sm kisapaikka varmistui edellisenä viikonloppuna Hartolassa. Päätettiin kuitenkin jo ennen kauden alkua että vaikka panosta kilpailuun ei olisi niin silti lähdetään Poriin päättämään kausi. Pihlavanlahti on mukava säippäpaikka, sillä alueelta tulee isoa haukea ja ahventa. Me on käyty säippäämässä syksyisin aika monta vuotta peräkkäin ja on jo lähes perinne lopettaa kausi poriin.

Yleistä

Pihlavanlahti on kokemäenjoen suistoa. Se on lähes järvimäinen alue josta on yhteys merelle. Maisemaa komistaa tuulivoimalat sekä titaanioksiditehdas! Vaikka alueella on paljon rantaa ja kivikkoa ja vaihtelevaa vesialuetta, keskittyy uistelu monesti suulin edustalle jossa on heinäpuskaa ja saaren rantaa. Useasti kaikki veneet paukuttaa ainakin aloittamaan suulin edustalle. Meille Poriin kertyy matkaa n. 230 km yhteen suuntaan ja vene perässä saa lähteä ajamaan hyvissä ajoin.

Kilpailu

Aiemmin viikolla soiteltiin Jenna vaappujen Joonas Niskaselle. Sovittiin että lähdetään hakemaan opm pisteitä Joonas Niskaselle kun meillä oli jo varmistunut sm kilpailupaikka KS cupin kautta. Lähdimme Keuruulta ajamaan 4.30 ja perillä oltiin ihan sopivaan aikaan. Ei kiirettä laskea venettä mutta siltikään ei liikaa luppoaikaa. Sääennuste lupasi 5ms tuulta ja aurinkoista keliä ja sitä se tosiaan olikin. Jo aamusta alkoi aurinko paistelemaan.

Kilpailun siirtymä alkoi kipparikokouksen jälkeen noin klo 9.30. Paukuteltiin muiden perässä takarajalle aloittamaan. Tasalta alkoi kilpailu ja 8 vapaa vetoon. Pihlavanlahdella on vaparajoitus 8. Heti kun saavuimme oikealle syvyydelle pamahti kahteen vapaan alamittahauet kiinni. Nämä irttoiteltiin ja samalla oikella puolelle kärkivapaan pamahti parempi, n 2,5kg hauki kiinni. Hauki oli syönyt pienen uistimen niin syvälle että perukkeesta ei näkynyt kuin leikari. Muutaman minuutin siirtymäuistelun jälkeen posahti tuplatärpistä kaksi mitta ahventa kyytiin. Kilpailua oli kulunut 10 minuuttia ja tiinussa oli 3 mittakalaa. Tässä vaiheessa mielessä kävi ajatukset että tänään on taas huima päivä tulossa ja kalaa tulee rajusti kaikille…

No tästä tultiinkin alas sitten aika nopeasti. Hierottiin aluetta joka puolelta mutta mittakaloja ei vaan tahtonut tulla mistään. Pientä haukea kävi kyllä veneessä mutta ei mitoille.. Puolessa välissä kilpailua nähtiin kun eräs häme cupin hurja veteli pientä rinkiä ja nosteli ahvenia kyytiin. Poukattiin sitten sinne sekaan ahvenien toivossa. Saatiinkin tästä pienestä pisteestä nopeasti kaksi ahventa kyytiin, mutta sitten se syönti loppui meillä ja kavereillakin. Pitkiä hetkiä oli erittäin hiljaista ja kalaa ei tahtonut oikein tulla mistään.

Pyörittiin koko kilpailu oikeastaan samoja puskia edes takaisin. Aina silloin tällöin tuli alamittaisia haukia ja joskus mitta ahven mutta mittakalojen tärppiväli oli turhan pitkä. Kilpailun loppupuolella saatiin vielä lisäksi yksi 60cm hauki. Tästä paikasta saatiin kaivettua 4,6 kg haukea ja 2,1kg ahventa, yhteensä 8980 pistettä ja sijoitus 7./20. Ei se ollut kala syönyt muillakaan huikeasti. Poikkeavaa oli Juha Mutasen venekunta ja huikea 53 kg haukea!! Ei voi kun hattua nostaa tuommoiselle haukipotille samoilta pusikoilta.. Kaikki tulokset löytyy täältä!

Analyysi

Monesti Pihlavanlahdella hierotaan samaa aluetta ja kaloja tulee sieltä täältä koko kisan ajan. Harvemmin tehdään perinteistä ”puskalta puskalle, vehkeet ylös ja siirrytään!” – taktiikkaa säippävedossa. Ehkä pitäisi.. Aluetta on rajusti ja liian monesti tulee keskityttyä pelkästään Suulin alueelle vaikka pihlavanlahti on n. 10km pitkä ja parhaillaan 5km leveä. Tosin erittäin useasti kilpailu voitetaan Suulin edustalta pyörimällä pientä rinkiä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *