Keurusselkä uistelut 1 ja 2 31.8 – 1.9.2019

Yleistä

Keurusselkä uistelut oli meille kotikisat joiden järjestelyissä oltiin vahvasti mukana. Allekirjoittanut toimi kilpailunjohtajana ja vastasi järjestelyistä. Kilpailuun piti päästä reenaamaan useita päiviä mutta todellisuudessa päästiin vetämään muutamana päivänä muutama tunti.

Reeneissä kaloja saatiin hyvin. Syvästä 7-9m vedestä paukkui kuhaa välivedestä ihan unelma systeemillä jolla oli helppo vetää. Matalasta saatiin useasta pisteestä hyviä 400-500g ahvenia ja lähes aina niitä pamahti muutama kiinni kerralla. Yleensä näin hyvällä reenillä itse kilpailu menee reisille..

Lauantai kilpailu

Lauantain kilpailu oli 5 kalaa/laji ja mikäli sai 5 kuhaa, 5 haukea ja 5 ahventa (full pot) sai 5000 pistettä extraa. Kilpailuaika oli lyhyt 6h kisa. Me ajattelimme että kuha on vaikein kala ja että lähdetään sen perään heti aluksi. No vehkeet syvään ja kuhaa yrittämään. Ensimmäinen tunti oli hiljainen. Toiselle tunnille tuli 3 kuhaa ja 1 hauki. Tämän jälkeen ajateltiin käydä vetämässä nopeasti ahvenet kasaan ja palata kuhan vetoon syvälle.

Matalassa ahvenpaikat petti täysin. Edellisen päivän ahvenpaikoista saatiin vain säynävä ja yksi mittahauki lisää. Samalla karkuutettiin yksi n. 30cm ahven ja n. 3kg hauki. Tässä vaiheessa tämä homma alkoi tuntua jo todella epätoivoiselta ja kilpailussa pärjäämisen pystyi unohtamaan.

Kilpailussa olikin saatu isoja haukia. Kilpailun voittajalla oli 2 isoa haukea (9 ja 8 kg kalat) sekä kuhia ja ahvenia. Kuha löi suunsa kiinni ja vain 2 venekuntaa sai vedettyä täydet 5kpl kuhia. Meillä 3 kuhaa, 2 ahventa ja 2 haukea, yhteensä 13776 pistettä ja sija 26/56. Tulokset löytyy täältä!

Sunnuntain kilpailu

Lauantain kisan jälkeen mietittiin että mitä sitä lähtisi tekemään. Me oltiin ajateltu aiemmin että vedetään kuhaa syvästä vedestä. Lauantain kisassa ei kuitenkaan saatu merkkejä siitä, että kuha söisi kunnolla ja viimeisen niitin arkkuun löi puntaritulokset jossa huomioimme että vain kaksi venettä sai kuhat täyteen. No me ei sieltä matalasta lankuilla ahvenia saatu joten päätettiin lähteä vetämään tarkemmin säipillä rantoja.

Alkuun saatiin hyvin kalaa kun aurinko oli pilvessä ja keli hieman utuinen. Ensimmäisen tunnin aikana tiinussa oli 3 ahventa, 2 haukea ja säynävä. Lisäksi muutamia tärppejä ja alamittaisia oli käynyt veneessä. Seuraava tunti oli hieman hiljaisempi mutta kuitenkin saimme kaloja.

Kun kisaa oli kulunut 3 tuntia niin aurinko alkoi paistamaan ja tuuli tyyntyi lähes täysin. Jokainen joka on uistellut matalassa tietää että tyyni ja auringonpaiste ei ainakaan paranna kalan syöntiä (paitsi Nikulalla).

Seuraavat 2 tuntia vedettiin sitten tyhjää kotivesillä. Kävimme läpi useita paikkoja josta on saatu kaloja, mutta ei mitään. Kun kisaa oli jäljellä 2h niin päätimme lähteä vetämään uusia paikkoja jossa ei oltu koskaan ennen käyty. No sieltä pamahtikin sitten 0.8m vedestä pienestä pisteest 2 säynävää, 2 haukea ja noin 500g ahven. Harmillisesti kalan tulo jäi tähän. Saimme puntarille 4 ahventa, 5 haukea ja 4 säynävää yhteensä 14221 pistettä ja sija 22/44. Tulokset löytyy täältä!

Analyysi

Harvoin Keurusselkä uistelut menee näin huonosti. Ylipäätään kaikilla seuran jäsenillä meni kotikisat aika huonosti..

Lauantain kisassa karanneilla kaloilla olisi saanut noustua muutaman sijan mutta ei merkittävästi. Sitä paitsi kaloja karkaa aina.. Taktisesti olisi pitänyt vetää syvältä kuhaa vielä kolmas ja jopa 4 tunti kisan alusta ja panostaa ahveniin viimeiset 2 tuntia. Sieltä syvästä olisi ehkä saanut ne puuttuvat mittakuhat ja mahdollisesti parempia haukia muutaman..

Sunnuntain kilpailussa olisi pitänyt luottaa kelkoilla matalan ahvenen vetoon. Sitä reenattiin, siihen oli paikkoja, aurinkoinen keli niin kelkat ei säikytä kaloja niin pahasti kuin vene…. Sieltä sai moni kilpailussa hyviä potteja. Tietysti Nikula oli omilla piste lukemillaan taas kerran. Meillä säippähommat vaatii vielä reeniä aika paljon…

Positiivista veneessä on se että vaikka ajettiin aika pahoissa kivikoissa ja parhaillaan veneen alla oli vettä 0.4m niin kertaakaan ei pohja tai moottori osunut kiveen. Pulpetin siirto eteenpäin on tasapainottanut aika hyvin tuon veneen ja sillä pääsee näköjään todella matalaan.. Noh, ensi vuonna Keurusselkä uistelut menee paremmin. Aina näistä jotain oppii kun hakkaa päätä seinään..

Tässä alkaakin tulemaan nyt loppukaudeksi vähän painetta tekemiseen. Kalenterissa on tasan 2 kpl kisoja ja opm leimoja tarvitaan 2 kpl. Keski-Suomi cupissa ollaan sijalla 6. ja sieltä pääsisi 5 venekuntaa sm kisohin. Saa nähdä miten käy. Nyt viikko taukoa uistelusta kotijoukkojen kanssa ja seuraavaksi Hartolaan kisailemaan..

https://www.facebook.com/vetouistelua/videos/363207131242841/