0

Keurusselkä uistelut 2020

Keuruun kilpailut ovat meille kotikisat. Ne ovat aina olleet meille kirous.. Koskaan ei olla pärjätty mainittavasti vaikka on päästy reenaamaan aluetta rajattomasti ja ennakkotietoa järvestä on paljon.. Lisäksi kilpailujen järjestäminen punnituksineen ja tuloslaskelmat yms tuovat oman haasteen, eikä varsinaisesti pysty paneutumaan itse kisaamiseen.

Lauantain kilpailu oli 5 kalaa/ laji ja jos vetää full potin niin 5000pts bonusta. Lähdettiin reeneihin sillä asenteella että vedetään full potti ja uskotaan että se riittää top 5 sijoille. Sunnuntaina taas massakisa jossa sai tuoda niin paljon kaloja puntarille kun saa. Jenna vaappujen Joonas Niskanen tuli viikonlopuksi meidän veneeseen miehistöön. Siitä olikin iso apu!

Reenit

Kilpailuun reenattiin loppupeleissä aika vähän. Viikolla Niko ja Lasse kävivät jigaamassa ja luotailemassa pikkuveneellä. Kala löytyi aika hyvin ja kuhien ottisyvyys löytyi luotaimella ja vertsujigillä. Samalla sai hahmotettua hieman ottivärejä.

Perjantaina lähdettiin isolla veneellä reenaamaan koko päiväksi Nikon kanssa. Aamulla kuhan pyyntiin samoille ottisyvyyksille kuin mistä jigillä tuli kaloja. Vehkeet vetoon ja n. 30 minuutin vedolla +50cm kuhia kävi veneessä neljä kappaletta, lisäksi muutama 47 cm. Se kävi aika kivuttomasti..

Seuraavaksi vedettiin ahventa matalasta. Tähän tuhrattiin muutama tunti ja paikka. Ahvenia ja hyviä haukia kävi veneessä useita. Mitään älyttömän hyvää ahvenpaikkaa ei löydetty mutta yksittäisiä + 30 cm ahvenia kävi veneessä. Yhdestä paikasta saatiin lisäksi + 6kg hauki siiman päähän. Hauki oli kiinni hetken ja pyörähti pinnassa. Ajateltiin että tullaan kisassa koittamaan josko se ottaisi uudestaan..

Taktiikka oli valmis kisaan. Ensiksi aamusta kuhia pyytämään ja kun kuhapotti on täynnä niin matalaan ”hakemaan” ahvenet ja toivotaan sekaan haukia. Kun kuhat ja hauet on vedetty niin siirrytään syvään veteen pyytämään haukia.

Lauantain kilpailu

Kilpailu aloitettiin kuhapaikoilta. Aamulla heti ensimmäiselle tunnille tuli mittakuha + 50cm ja mitta ahven syvästä vedestä. Sen perään tuli juuri ”hikimitta” kuha lisää ja yksi hauki. Syönti kuitenkin hiljeni tai me ei ainakaan saatu aamupäivästä kuin alamittaisia kuhia. Kun meillä oli 3 kuhaa ja muutama hauki ja muutama ahven, päätettiin siirtyä ”hakemaan” ahvenet kasaan nopeasti. Tehtiin aika paha taktinen virhe kun lähdettiin mataliin vesiin. Ei saatu 2,5h aikana kuin yksi mitallinen ahven!

Kun kisaa oli jäljellä ~2 tuntia, siirryttiin takaisin syvään veteen. Heti saatiin takilasta ahven ja plaanarista toinen. Ahvenet oli täynnä. Pian tuli myös hauki ja mittakuha. Meillä oli kasassa hyvin kalaa mutta aika loppui kesken. Puntarille vietiin 5 ahventa, 4 kuhaa ja 3 haukea. Yhteensä pisteitä 21 597pts ja sija 15.

Sunnuntain kilpailu

Lauantain kilpailun perusteella tehtiin suunnitelma sunnuntain kilpailulle. Matalasta ei saatu kaloja joten syvään veteen ja kuhia pyytämään. Lauantaina kuha ei syönyt joten toivottiin että sunnuntaille syönti olisi muuttunut. Lasse joutui työkiireiden vuoksi jäämään sivuun sunnuntain kilpailusta.

Aloitettiin samasta paikasta kuin lauantai aamuna ja josta saatiin reeneissä hyvin kuhaa. Kisan alku olikin todella hyvä. Ensimmäiselle tunnille saatiin 4 mittakuhaa ja yksi hauki. Sitten hiljeni. Vedettiin samaa aluetta mutta ei saatu mitallisia. Päätimme hieman vaihtaa aluetta ja siirtyä uistelemalla hieman eri paikkaan. Tästä syvän veden reunasta pamahti heti mittakuha ja muutaman minuutin päästä reilu 55cm kuha. Seuraavalla ylivedolla taas muutama kuha lisää. Tilanne alkoi näyttämään hyvältä. Meillä oli kasassa 4 haukea ja 9 kuhaa..

klo 14 Lasse laittoi viestin watsapissa että ”joku iso hauki bonariks ja 5 kuhaaa lisää.” Tästä noin puolentoista tunnin päästä vapa taipui kunnolla. Oli heti selvää että siiman päässä on isompi hauki!

Hyvä bonuskala kisassa.

Joonas väsytteli kalan veneen viereen ja Mikko nosti sen haavilla kyytiin. Veneen lattialla oli n. 7-8kg hauki! Tästä eteenpäin ei oikein saatu kuin muutama alamittainen. Juuri ennen kisan loppua takilasta tuli yksi mittakuha ja plaanareista kaksi lisää. Lopuksi saimme puntarille 14 kuhaa ja 6 haukea, yhteensä 66 956pts ja sija 1!

Jenna vaaput toimivat hyvin myös kuhalle!

Analyysi

Lauantaina olisi pitänyt luottaa siihen, että myös ahvenet tulevat syvästä syvävedon yhteydessä. Aivan turhaa oltiin matalassa pyörimässä kun ei sieltä oikein mainittavia kaloja saatu. Full potti olisi ollut mahdollinen syvästä vedestä ja sillä olisi ollut top 3.

Sunnuntain veto meni todella hyvin ja kilpailun aikana tehtiin hyviä taktisia muutoksia sen mukaan kuinka kalaa tuli. Ei jääty jauhamaan samalle alueelle jossa oli paljon muita veneitä vaan etsittiin hieman omaa aluetta jossa sai rauhassa vetää linjoja joilla ei ollut kukaan aiemmin sen päivän aikana uistellut. Sunnuntain voitto vedettiin puhtaasti 100% Jenna vaapuilla!

Kilpailut meni kuitenkin ihan ok ja cupissa noustiin sijalle 4. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kilpailua. Edelleen on cupin osalta mahdollisuudet mihin tahansa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *