0

Muuratjärvi uistelu 6.9 Ks cup 5. osakilpailu

Yleistä

Muuratjärvi on kirkasvetinen järvi Muuramessa. Pääasiassa täällä pärjätäkseen pitää vetää haukea, sillä kuhaa ei ainakaan syksyisin kovin iloisesti tule vetämällä. Järvessä tuntuu olevan aika hyvin ruokaa hauille ja hauet ovat pääasiassa aika hyvässä lihassa. Kirkasvetiset järvet on meille ollut perinteisesti vaikeita paikkoja. Ainakaan Muuratjärveen ei olla saatu oikein ikinä mitään näkemystä tai varmaa keinoa millä sieltä löytäisi kalaa. Kisoihin lähdettiin vakioporukalla, Lasse, Niko ja Mikko.

Reenit

Päätettiin jo hyvissä ajoin että kaikki loppukauden kisat reenataan. Lauantaina päivä ennen kisaa lähdettiin järvelle. Aamulla saavuttiin paikoille n. klo 9 aikoihin. Lassella oli joku työjuttu vielä aamulla ja päätettiin viritellä rannassa Nikon kanssa kaikki kuntoon samalla odoteltiin Lassea.

Kun vihdoin päästiin vesille, reenit aloitettiin eräästä tunnetusta lahdesta josta on vuosien varrella noussut kärkituloksia. Lahdesta nousikin yhdellä ylivedolla kaksi haukea (mikä on ihan ok Muuratjärvelle!). Toinen hauki painoi n. 6kg ja toinen 3kg..

N. 6kg hauki reeneissä.

Näiden kalojen ylösnoston jälkeen siirryttiin seuraavaan lupaavan oloiseen lahteen, josta on myös nosteltu kärkituloksia joskus aikoinaan.. Me ei saatu täältä yhtään kalaa, vaikka luotain piirtelikin pohjaan kaloja..

Loppuajan ajoimme ns ”etappia” isolla selällä etsien jotain pisteitä joista voisi saada kaloja. Aivan reenien lopussa saimme vielä yhden hauen joka painoi noin 3kg.. Tässä vaiheessa kello oli jo 18 ja oli aika lopetella reenit.

Oikeastaan, olisi ollut ihan sama olisiko käynyt reenaamassa vai ei. Aloituspaikka oli selvillä jo ennen reeniä.

Kilpailu

Kilpailuun osallistui silmämääräisesti n. 30 venekuntaa. Lähdössä jäätiin tarkoituksella vähän taakse kärkiporukasta. Kalapaikoille ajoi lähtörannasta n. 15 minuuttia joten ei ollut kiirettä.

Tänne lahteen tuliki n. 10 venekuntaa aloittamaan kilpailua. Vehkeet nopeasti vetoon ja odotetuille kalapaikoille. Ensimmäisen tunnin aikana ei tullut yhtään kalaa, ei edes pieniä!

Toisella tunnilla tärähti 18m vedestä ensimmäinen hauki. Tämä oli hyvänkokoinen, n. 3kg hauki. Tästä 10 min päästä tärähti toinen kala joka oli about 4kg hauki. Muutama sata metriä eteenpäin ja taas tärähti noin 3 kg hauki kiinni. Tilanne alkoi helpottamaan ja kalaa kertyi boksiin. Noin puoli tuntia tästä ja taas vapa taipui. Taas kyytiin reilu 2kg hauki.

Vedimme uuden lenkin ja vapa taipui taas lupaavasti! Kala oli parempi hauki mutta hetken päästä se pääsi irti. Vedimme tästä noin 20 minuuttia ja kun paikka hiljeni niin vaihdoimme paikkaa. Paikanvaihdoksen jälkeen saimme huomata ettei tässä paikassa ollut ketään muita vetämässä. Vehkeet vetoon ja yrittämään olisiko haukia paikalla.

Aluksi ihan tyhjää.. Tunnin vedon jälkeen vapa taipui ja 57cm hauki kyytiin. Vedimme tätä paikkaa ympäri vielä reilun tunnin ja saimme kaksi ahventa lisää tiinuun. Päätettiin porukalla että otetaan kamppeet ylös ja vaihdetaan paikkaa vielä takaisin lahteen josta aloitettiin.

Viimeiselle kahdelle tunnille ei saatu yhtään kalaa lisää puntarille. Puntarille vietiin 5 haukea ja 2 ahventa, yhteensä 14264 pts ja sijoitus 4/30. Cupissa noustiin sijalle 2.

Kalojen keskikoko oli todella hyvä.

Analyysi

Reenit olivat aika turhat. Tiedossa oli jo aloituspaikka johon menimme ja sieltä saimmekin kaloja. Jos oikein jossitellaan niin muutamalla lisäkalalla olis putsannut pöytää komeasti. Esim. se kala joka ei tärpissä pysynyt kiinni olisi nostanut kummasti osakkeita. Eroa 3. sijaan olin. 1000pts ja 2 sijaan ~3000pts.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *