0

Kuningaskalastaja 13.9. Ks cup 6. osakilpailu

Yleistä

Hartolan Jääsjärvi oli meille viimevuoden syksykisassa antoisa. Silloin kalaa tuli hyvin jokapuolelta ja selkeä systeemi vetoalueeseen ja syvyyteen löytyi. Jääsjärven vesi on suhteellisen kirkasta ja siellä on hyvä haukikanta. Kuhat on lisääntyneet vuosien varrella, vaikka vieläkin ne ovat meidän mielestä ”sattumakaloja”. Kilpailu oli siirretty keväältä koronan takia ja puntarille sai tuoda 10 suurinta kalaa. Kuhalla oli kerroin 3 ja ahvenella kerroin 5. Oletettiin ennen kilpailua että voittoon tarvittaisiin n. 35 – 40 000 pts, jos suurempi kala olisi yhtään purulla. Tuollainen potti vaatisi muutaman bonarihauen ja muutaman kuhan.

Reenit

Kilpailua ennen lauantaina käytiin reenaamassa järvellä. Reeneissä oli mukana paikallinen vahvistus, Mikko ja Lasse. Reeneissä pyörähdettiin muutama isompi selkä ja muutama pienempi alue. Oikeastaan mistään ei saatu kunnollista kalakontaktia. Yksi isompi n. 5kg hauki kävi pyörähtämässä veneessä, mutta muuten kala oli pientä juuri ja juuri mitan täyttävää 55 cm haukea. Kuhista ei ollut tietoakaan.. Yleensä Jääsjärvellä kalapaikoilla lähtee samalla kertaa useampi vapa taipumaan, mutta ei tällä kertaa. Oletettiin siis ettei hauki ole kovin hyvällä syönnillä ja toivottiin että kalantulo paranisi kisassa.

about 4-5kg hauki reeneissä..
Luikerohaukia.

Kilpailu

Kilpailuun lähdettiin tutulla kokoonpanolla. Vakiomiehistöllä Lasse, Niko ja Mikko ja Tammelan vaappumestari Joonas tulisi täydentämään.

Kilpailu päätettiin aloittaa reenatulta selältä, jonne oletettavasti tulisi muitakin kilpailijoita. Toinen varapaikka olisi reeneissä löydetty selkä josta bonari 5kg kalakin tuli. Kilpailu alku oli nihkeää ja edes mittakaloja ei tahtonut oikein tulla. Oltiin vedetty about 2.5 tuntia kun tiinussa oli 6 kpl mittahaukia. Kaikki oli pieniä. Kun 3.5 tuntia oli kulunut, kelattiin vehkeet ylös ja vaihdettiin paikkaa.

Heti kun päästiin uudelle alueelle ja saatiin uistimet laskettua iski hauki kiinni. Tästä muutama minuutti ja toinen. Nyt meillä oli jo se vaadittu 10kpl haukia kyydissä, mutta kaikki olivat samaa kokoluokkaa, eli pieniä. Muutama kierros alueella ja saaliiksi vain pieniä haukia..

Tunti ennen kilpailun loppua plaanarista ampui irti todella hyvä kala. Muutaman minuutin kelauksen jälkeen siima löystyi ja kala pääsi karkuun. Arviolta hauki oli n. 7-8kg kala ja olisi tuonut toivottua lisää meidän kalojen keskipainoon.

Pian kuitenki takilasta ampui irti ja kyytiin n. 3,5kg hauki. Hetkeä myöhemmin taas parempi, n. 2,5kg hauki plaanarista kyytiin. Kalaa saatiin revittyä puntarille 10 kpl haukia ja pisteitä yhteensä 18053pts ja sija 12.

Ennen puntaria mittailtiin ja punnittiin haukia. Valittiin suljusta ne 10 suurinta…

Yllätyksenä puntarilla huomattiin ettei kala ollut syönyt kovin hyvin. Usealla top 10 sijoilla ei ollut edes 10 kalaa kasassa. Nyt olisi tiedossa selkeä taktiikka seuraavaan kisaan. Cupissa ollaan edelleen 2. sijalla ja mahdollisuudet koko cupin voittamiseen on olemassa. Seuraavaan kisaan Hartolaan reenataan torstai ja perjantai vähän uusia systeemejä. Meillä kuitenkin seuraavan kilpailun yli 50cm haukea tuli veneeseen päivän aikana reilu 50 kg..

Analyysi

Turhaa vedimme niinkin kauan isolla selällä josta ei tullut kuin pieniä kaloja. Odotimme jos kuha olisi syönyt mutta ei se meidän kapuloihin ottanut. Siirtymän jälkeen uudesta paikasta saatiin todella nopeasti raavittua haukia kyytiin. Allekirjoittaneella oli mielessä ennen kisan alkua aloittaa tästä ”varapaikasta”, mutta edellisvuoden kuhat painoivat meidät koittamaan isommalle selälle..

PS. Tämä teksti laitettiin julkaisuun vasta seuraavan kisan aikaan 3.10 klo 15.00, sillä cupin kiertäjät saattavat aavistella paikkoja ja tyylejä liikaa tästä kirjoituksesta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *