0

Muuratjärvi uistelu ja Kuningaskalastaja uistelu 11.9.2022

Muuratjärvi uistelu vedettiin perinteisesti. Perjantaina reenit joissa ei saatu kalatapahtumia juurikaan ja sunnuntaina kilpailussa täysin vihkoon ilman kunnollista punaista lankaa siitä mitä pitäisi tehdä.. Ei ole kenellekään mitään hyvää kerrottavaa tästä kilpailusta…

Hartola Reenit

Hartolaan lähdettiin panostamaan taas kunnolla. Perjantaille vapaapäivä ja klo 5 aikaan lähtö kohti Hartolaa ja Jääsjärveä. Päätettiin reeneissä käydä läpi semmoisia paikkoja joista on vuosien varrella saatu hyvin kaloja. Ensimmäinen paikka ja vehkeet vetoon. Tätä paikkaa uisteltiin ~40 minuuttia ja saaliina 15 mittahaukea ja 2 mitta ahventa. Aika selkeä kalapaikka siis.

Toinen reenipaikka oli iso selkä jossa lääniä riitti paljon. Vedettiin täällä noin tunti ja saaliiksi ~20 haukea ja 2 kuhaa. Pottia noin 25 000 pts. Aika selvä homma tämäkin.

Kolmanneksi siirryttiin yhteen ”sala” paikkaan jossa harvoin kukaan vetää ja mekään ei olla koskaan kilpailussa käyty. Täällä vedettiin tunti ja saaliiksi ~10 kpl haukia ja muutama ahven. Kaloja piirtyi luotaimeen todella rajusti ja selvästi tämäkin oli hyvä paikka.

Neljäs paikka oli myös alue jossa monesti on kilpailussa vetäjiä. Tässä vedettiin n. tunti ja saaliiksi taas mukavat 10 haukea. Ahvenet ja kuhat loisti poissa olollaan mutta potentiaalinen kalapaikka tämäkin!

Reenit meni hyvin ja päivä lopetettiin jo n. klo 14 aikoihin. Vene vietiin Joutsaan säilöön valmiiksi sunnuntain kisaa varten.

Kilpailu

Kilpailuun pyydettiin vahvistukseksi neljäs miehistöön ja Olli lupautuikin lähtemään mukaan. Kilpailussa meillä oli kaksi paikkaa joista valita ja päätös kilpailun aloituspaikasta tehtiin vasta siirtymällä. Pitkä siirtymä ja huomattiin että on muutkin olleet samoilla ajatuksilla kuin me. Samaan paikkaan tuli aloittamaan n. 7-10 venettä.

Klo 10 aikaan vehkeet uimaan ja oikeastaan heti alkoi paukkumaan haukia kiinni. Kilpailua oli kulunut 20 minuuttia ja meillä oli 9 haukea kyydissä. Kaikki kalat oli vähän parempaa kokoluokkaa, keskipainoltaan n. 2 kg.

Ensimmäisen tunnin jälkeen meillä oli 12 haukea kyydissä. Toinen tunti meni myös hyvin ja saatiin silloin tällöin lisää haukia. Lisäksi boonus kalana n. 2kg kuha!

Kisaa oli kulunut n. 3 tuntia kun meillä oli 23 haukea kasassa. Tässä vaiheessa meillä loppui kalantulo, tai ainakin se hidastui niin paljon että mietittiin siirtoa. Myös muiden veneiden kalatulo tuntui hiipuvat kun ei muutkaan heiluttaneet haavia. Päätettiin tehdä siirto reeneissä todetulle hyvälle paikalle!

Siirron jälkeen kilpailuaikaa oli n. 2 h jäljellä. Hetken vedon jälkeen saimme tästä uudesta paikasta muutaman hauen. Sitten vapa taipui vähän paremmin ja saatiin veneeseen n. 5-6 kg hauki. Tästä kului aikaa taas n. 10 minuuttia ja vapa taipui oikein kunnolla! Nyt oli isompi + 100cm hauki kiinni! Meidän harmiksi kala kuitenkin pääsi irti veneen takana.

Kun kilpailua oli jäljellä 40 minuutia, siirryttiin lopuksi ajaksi vielä uudelle paikalle. Tästä saatiin vielä muutama hauki lisää ja puntarille saatiin 1 kuha ja 30 haukea. Yhteensä 54839 pts. Tämä oikeutti sijaan 2/38. Eroa ykköseen oli ~3kg joten paljoa ei hävitty. Tästä linkki tuloksiin!

Cupin osalta oikein oiva tulos, harmillisesti vain voittaja oli cupissa 1. sijaa pitävä. Parin viikon päästä jatketaan kun cupin kaksi viimeistä kisaa on kotivesillä, Keuruulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *