0

Näläntöjärvi uistelu 27.5.2023

Yleistä

Viime vuonna korkattiin eka kertaa Näläntöjärvi. Silloin pohdittiin ennen kisaa että lähdetäänkö säipillä vaiko lankuilla. Silloin tehtiin päätös lähteä lankuilla tutustumaan järveen ja saatiin 70kg kalaa. Silloin voittotulos oli yli 200kg säipillä. Nyt oltiinkin sitten säipillä ja lankuilla kisassa. Ajatuksena koittaa säipillä ekat 1-2 h ja jos ei pauku kaloja niin vaihdetaan lankkuvetoon. Kisaan lähdettiin Nikon kanssa ja vahvistukseksi saatiin onneksi Jani Viinikka.

Aamulla lähtö klo 3.40 Keuruulta ja perillä kisarannassa vähän vaille 9. Nopeasti säipät pitkäksi ja vehkeiden virittelyä. Kisaan tulikin yhteensä 7 säippävenettä. Viime vuonna voittaja vai yksin vetää säipillä eikä jakajia ollut.

Kilpailu

Kisan alussa kaikki säippäveneet oltiin yhdessä nipussa ja kaikki aloittivat samasta paikasta. Muut ympärillä saivat heti alusta kaloja hyvin. Meille ei tullut oikeastaan yhtään kalaa ensimmäisen 15 minuutin aikana. Kaloja karkasi useita ja monesti kävivät vain tärppäämässä. Niko kävi kovan vaappujen vaihto rumpan ja vihdoin löytyikin ottavat kalikat vetoon. Ekan 1,5 tunnin jälkeen alkoi olla jo ~40 kg kasassa. Kalaa tuli silloin tällöin ja kalan keskikoko oli suhteellisen hyvää n. 55-60cm kalaa. Kalan tulo jatkui yllättävän hyvänä ja ajattelimme hieman siirtyä eri paikkaan kun muut kokeilemaan jatkuuko kalantulo paikasta riippumatta.

Ekan tunnin jälkeen tiinussa oli jo ihan hyvin kaloja..

Viimeiselle 3 tunnille tapahtui pilkkikisoista tuttu ”taivas aukesi” tilanne. Pieneltä alalta saatiin jatkuvalla syötöllä hyviä kaloja. Ei yhtään alamittoja ja sekaan sellaista 3kg haukea. Poikkeuksetta kalat pysyivät kiinni ja vaappua sai kaivaa syvältä hauen suusta. Pieneltä n. 40mx40m läntiltä kiskottiin yli 100kg haukea.

Lopussa viimeiselle tunnille kalantulo hieman hiipui. Laitettiin viimeiselle 40 minuutille tavoitteeksi 10 haukea ja saimme 11. Tässä vaiheessa todettiin että kyllä aika hyvin saa muut vetää jos tälle potille pärjää. Meillä oli kaksi isoa valkoista iglua täynnä kalaa ja lisäksi 2 pientä igloa joista toinen oli ihan täynnä ja toisesta puuttui ehkä n. 10-15kg. Arvioitiin että meillä olisi kalaa n. 140 kg..

Onneksi otettiin 4 laatikkoa mukaan kaloille..

Puntarille vietiin kolmeen ukkoon 4 igloa muutamassa erässä. Jonossa huomattiin että on ne muutkin saaneet kaloja. Meille yhteensä 159 441 pts haukia ja muutama ahven 901. Kertoimien jälkeen 161 693 pts ja kilpailun sijoitus 1.

Kaikki tulokset näkee täältä!

Vaappuja vedettiin laidasta laitaan ja toimivia yksilöitä oli lopussa vedossa niin että kaikilla tuli kaloja eikä vaappuja tarvinnut vaihdella. Täytyy sanoa että tuo uutuus SB Fishing 55mm vaappu oli todella toimiva! (LINKKI!) Yllättävänä vaappuna Jenna vaappu jota vedettiin takavavoissa. Jenna vaapuilla saatiin päivän suurimmat kalat. Testissä oli myös Sala vaappujen säippäkapula jolla saatiin kaloja.

Analyysi

Kisan alussa vedettiin hetki tyhjää ja samoin kaloja karkasi n. 20 kilon edestä. Nämä kalat kyytiin ja heti ottivaaput kiinni vavoissa olisi voinut ”kiskasta” vielä 20-30 kg enemmän kalaa. Lisäksi pieni pätkä päivästä vedettiin tyhjää. Neljäs mies olisi tuonut lisäksi paljon tehoja lisää vaappujen putsaamiseen.. Optimistisesti se +200kg olisi ollut mahdollinen mutta täytyy kyllä olla tyytyväinen. Saatu 160 kg haukea on ihan järkyttävän paljon kalaa. En usko että ihan heti itse tulee tätä kisaennätystä rikottua missään ihan hetkeen, ehkä ei ikinä. Vielä jäätiin Rytkösen viime vuotisesta tuloksesta n. 94kg. Täytyy todeta että on tuolla Näläntöjärvellä ihan hirveä haukikanta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *