0

Näläntöjärvi, Vedenjakaja cup 29.5.2022

Lassen kanssa sattui sopivasti vapaa viikonloppu ja katseltiin kalenteria ja etsittiin sopivaa kisaa. Sunnuntaille löytyi sopivasti vähän pohjoisempaa Näläntöjärveltä kilpailu jossa on yleensä tullut hyviä haukisaaliita. Päätettiin lähteä koittamaan kuinka meille käy entuudestaan tuntemattomalla järvellä.

Soittelin ja viestittelin muutamille kavereille minkälaisesta järvestä on kyse. Aluksi ajatuksena oli lähteä pitkillä vavoilla mutta soittoringin jälkeen kaikkien suositus oli vetää plaanareilla. Aiempien tulosten mukaan plaanareilla oli vedetty kaikki kärkituloksen aiempina vuosina.

Kilpailu

Lähtö kotoa n. klo 3 aikaan yöllä ja siitä Jyväskylään hakemaan Lasse kyytiin. Lasse oli saanut houkuteltua kaverinsa, Tonin mukaan tutustumaan meidän uistelutyyliin. Kisan lähtöpaikalle päästiin suhteellisen hyvissä ajoin. Lähtöpaikka oli ahdas mutta hyvin mahtui kisaan osallistuneet 38 venekuntaa.

Kilpailu alkoi klo 10 ja profiloituun paikkaan ei tullut heti muita kuin me aloittamaan. Vehkeet vetoon ja n. 3 minuutin päästä oli ensimmäinen hauki kiinni. Haukia posahteli ensimmäisen 2 tunnin aikana hyvään tahtiin kiinni ja meillä oli n. 40-50 kg kalaa ensimmäisen 2 tunnin jälkeen. Paikka kuihtui kasaan kun muutkin veneet löysivät kohdan. Tästä jatkettiin eteenpäin ja pian löytyi toinen kohta josta tuli hyvin kaloja. Harmillisesti kalat olivat pieniä ja niistä ei oikein kertynyt painoa.

Kerran tyhjennettiin n. 50kpl laukureita plaanareista molemmilta puolilta.

Loppu kilpailusta ei löydetty varsinaista hotspottia ja kaloja tuli silloin tällöin kyytiin.

Kilpailun loputtua klikkimittairi näytti 60kpl haukia ja painoa meidän tiinulle kertyi 71 kg. Tämä tulos riitti sijalle 8/38..

Kaikki tulokset löydät täältä!

Kärkitulos olikin sitten jotain aivan käsittämätöntä. Jouko Rytkönen venekuntineen sai puntarille 254 kg haukia… Ja tietenkin säipillä. Tämä tulos on todennäköisesti OPM cupin alaisten kisojen Suomen ennätys. Tätä ei tulla aivan heti rikkomaan 6 tunnin kilpailuissa.. Onnittelut vielä kerran Joukolle ja venekunnalle huikeasta suorituksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *