Pori 9.5 – 11.5.2019 / Pihlavanlahti cup 1 osakilpailu

Tyhjänpyytäjien kevätreissu päätettiin järjestää Poriin. Muutama päivä harjoittelua ja lauantaina osallistuminen kilpailuun. Reissuun lähdettiin torstai aamulla aikaisin jotta päästäisiin torstainakin merelle koittamaan lohta. Meidän porukassa työkiireet painoivat miehistön aikatauluja ja ainoastaan kippari pääsi torstaina paikalle. Niko saapui Poriin perjantai aamuna.

Torstai 9.5.2019

Torstaina vene tiputettiin Anttooran lomakylästä. Sain veneen vasta keskiviikko iltapäivällä huollosta, joten laitteiden testaaminen jäi. Kun venettä on korjattu ja fiksailtu koko talvi ja kevät niin hieman jännittynein fiiliksin vene vesille. Onneksi kaikki toimi kuten pitikin.

Merelle ajettiin ulos majakan kohdille, josta aloitettiin vetäminen kohti ”Italiaa”. Vehkeet levälleen ja odottelemaan lohen puraisua. Pitkän päivän saikin olla aivan rauhassa ennen kuin plaanarin ulommaiseen pärähti. Harmillisesti tämä jäi vain tärpiksi eikä kestänyt kiinni 10 sekunttia kauempaa.

Lähdin jo uistelemaan kohti majoitusta kun klo 17.20 pärähti uudelleen plaanarin uloimpaan. Pinnassa uitettuun peltiin ampui kiinni lohi joka hyppäsi ilmaan samalla. Olin jo lähdössä kohti rantaa niin nostin kaikki vavat ylös ennen kalan väsyttelyä. Hetken kuluttua haavissa oli 5,66kg painava lohi. Tähän oli hyvä lopettaa ensimmäinen vetopäivä ja suunnata kohti rantaa.
Perjantai 10.5.2019

Perjantaina miehistöksi saapui Niko ja paikallinen vahvistus Mikko. Ulos suunnattiin aamupäivästä n. klo 10 aikoihin. Veto aloitettiin taas majakasta muutama kilometri ulospäin ja suunnaksi perinteinen 50 viiva. Taas sai vetää aamupäivän ja iltapäivän aivan rauhassa. Päätettiin että vedetään viiteen ja kelataan vehkeet ylös. Hieman ennen viittä nähtiin hylje plaanarin takana. Siinä se pyörähteli veden pinnalla. Todettiin veneessä että joko ollaan kalapaikalla tai sitten hylje on syönyt kaikki lohet alueelta..

Juuri kun olimme alkamassa vetämään vehkeitä nippuun ja siirtymään kohti majoitusta, pärähti plaanarin ulommaiseen lohi kiinni! Nyt tuntui olevan ihan kunnon kala kiinni. Lohi veti alussa ihan mukavasti siimaa ulos ja painoa tuntui olevan siiman päässä.

Taas kaikki vehkeet ylös ja väsytys alkoi. Kala tuli näköetäisyydelle ja arvioimme kalan olevan n. 8 kg lohi. Ilman sen suurempia häslinkejä kala haaviin ja veneeseen. Rannassa puntaroimme kalan joka painoikin 10,440kg. Kala oli tukevassa kunnossa ja kylki oli leveä.

Lauantai 11.5.2019

Lauantain kisa taktiikka oli hieman hakusessa. Se oli varmaa että kilpailun voitto ongitaan mereltä lohilla. Haukia pyytämällä voisi päästä hyvällä tuurilla opm sijoille, mutta sekin vaatisi täydellistä onnistumista ja kaikkien muiden venekuntien voittamista. Päätimme lähteä aluksi muutamaksi tunniksi haukien perään ja sen jälkeen merelle pyytämään lohta.

Kilpailussa emme saaneet puntarille lohia ja haukiakin vain alamittaisia. Tällä kertaa kauden aloitus kilpailussa jäätiin siis ilman sijoitusta ja kaloja.

Puntarille tuotiin hurja määrä lohia. Tuloksista tarkastettuna 15/43 venekuntaa toi puntarille lohia. Suurin haukipotti riitti sijalle 7.