0

Täsmäpulkka & Brentex – ensimmäinen vuosi

Aloitimme keväällä 2021 yhteistyön Brentexin kanssa. Brentex on virolainen yritys, joka valmistaa peräkärryjä & venetrailereita. Saimme heiltä kaudelle käyttöön BREN-450B-trailerin kuljettamaan Wellmar 37 pikkuvenettä, joka tuli hommattua keväällä täsmäjigailua varten. Tässä vielä linkki keväällä tehtyyn blogitekstiin yhteistyön alkamisesta: https://vetouistelua.fi/uusi-yhteistyo-uusi-projekti/


Täsmäpulkalle kertyi kesän mittaan mukavasti tunteja noin 15 eri järvellä akselilla Keski-Suomi – Pohjois-Karjala ja kärrylläkin kilometrejä parin tuhannen verran. Järvien kiertämisen mahdollisti yhteistyö Brentexin kanssa ja uuden trailerin kanssa oli hienoa ajella ja tiputella venettä. Laskupaikat olivat paikoitellen vaikeita ja kerran tulikin jätettyä Audi oikein kunnolla jumiin, onneksi siitäkin selvittiin ystävällisten ihmisten avustamana. Kauden mittaan tuli pulkkaan päivitettyä hieman myös elektroniikkapuolta. Nyt luotailusta vastaavat Garminin Livescope ja Humminbird Helix 9”.

Uusi Brentexin traileri toimi moitteettomasti koko kesän ajan. Valojen kanssa ei ollut mitään häikkää (vaikka niihin on trailereiden kanssa totuttu), osasyynä varmastikin se, etteivät valot kastu venettä laskiessa – kunhan muistaa avata valopuomit.. Tämäkin unohdus kävi kiireessä useamman kerran, silti valojen kanssa ei mitään ongelmaa ilmaantunut. Tämän paketin mahtavin juttu on, että se mahtuu kerrostalon pihassa olevaan autotalliin.

Harha-askeleitakaan ei tullut kärryn rungolta otettua, vaikkei astinlautoja tässä mallissa olekaan. Kärry on niin kapea, että astelu päähän onnistui vaivattomasti. Isommissa Brentexin trailereissa on selkeästi levennetyt poikittaispalkit, jotka varmasti helpottavat kulkemista trailerin päällä – ei siis tarvitse asennella tai rakennella mitään erillisiä kulkusiltoja.

Kaiken kaikkiaan kärrystä ei ole mitään negatiivista sanottavaa ja testikokemus oli varsin hyvä. Erityiskiitos Brentexille tästä yhteistyöstä, Vetouistelua.fi toivoo ehdottomasti yhteistyölle jatkoa tuleville kausille!

Tästä linkistä pääsee vielä tsekkailemaan Brentexin valikoimaa, jos tulevalle kaudelle on aikeissa hankkia uusi kärry veneen alle!

https://brentex.fi/tuote-osasto/venetrailerit/

Kalastuksellisesti jigauskausi ei ollut ilotulitusta (kuten ei myöskään meidän vetouistelun kilpailukausi..). Täsmäpulkan käyttö oli suurimmaksi osaksi liven käytön & ajamisen harjoittelua – ilman keulakonetta tuottaa hetkittäin haasteita! Täsmäpulkalla ongituista kovin kala oli tänä kesänä 116cm hauki, ensi kesänä tavoite kiertää uusia vesiä ja saada isoja kaloja näytille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *